Ekonomi

ATO’dan Dış Ticarete “Eğitim” Katkısı

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) 2010 yılından bu yana Başkent’teki üniversite öğrencilerine yönelik olarak her yıl iki farklı dönemde yürüttüğü “Dış Ticaret Eğitim Programları”nın 2022 yılı ikinci aşama eğitimleri başladı. Ankara’nın dış ticaretini artırmak için bu alanda yetişmiş, ihracat ve ithalat prosedürlerini bilen iş gücüne ihtiyacı olduğunu belirten Baran, “Birlikte yürüttüğümüz bu eğitimlerde gençlerimizi dış ticaret ordusunda asker gibi yetiştiriyoruz. üniversitelerle.”

Ankara Ticaret Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada, ATO Dış Ticaret İhtisas Kurulu tarafından düzenlenen “Dış Ticaret Eğitim Programları”nın yeni döneminin başkentteki 12 üniversiteden 150 öğrencinin katılımıyla başladığı bildirildi. . Açıklamada, 5 Aralık’ta başlayıp 18 Ocak’ta sona erecek olan 60 saatlik eğitim sürecini başarıyla tamamlayan öğrencilere başarı belgelerinin verileceği belirtildi. Riskler ve uygulamalar, gümrük mevzuatı ve gümrükleme süreçleri, uluslararası lojistik uygulamaları gibi konularda alanında uzman kişiler tarafından eğitimler verildiği kaydedildi.

-“Ticari hayatı eğitimle güçlendirmeyi hedefliyoruz”-

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odası olarak üyelerinin ve çalışanlarının gelişimine, nitelikli iş gücüne ve mesleki eğitime özel önem verdiklerini, ticari hayatı desteklemeye devam edeceklerini ifade etti. eğitimler. “Dış Ticaret Eğitim Programları”nın sermayeye dayalı firmaların dünya pazarlarına açılmaları ve ihracatlarını artırmaları için başlatılan topyekun bir hareketin modülü olduğunu kaydeden Baran, “2010 yılından bu yana Dış Ticaret Eğitimleri uyguluyoruz. Ticari hayatı eğitimle güçlendirmeyi amaç edindik.Biz bunu kendimize görev edindik”Para miktarının artması için bu alanda yetişmiş ihracat ve ithalat prosedürlerini bilen iş gücüne ihtiyaç var. Üniversitelerle birlikte yürüttüğümüz bu eğitimlerde gençlerimizi dış ticaret ordusunda asker olarak yetiştiriyoruz” dedi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ufuk Üniversitesi, Başşehir Üniversitesi, Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, TOBB ETÜ Üniversitesi, OSTİM. Teknik Üniversite, Atılım Üniversitesi ve TED Üniversitesi’nden öğrenciler katılıyor. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu