Ekonomi

Bitcoin haftaya nasıl başladı?

Bitay Araştırma Bölümü Analisti Alper Samet Yorak, kripto para piyasalarının gündemini değerlendirdi. Cuma gününün makro gündem maddesi ABD’den gelen tarım dışı istihdam verisi olurken, açıklanan rakamın beklentilerin oldukça üzerinde gelmesi piyasaları karıştırdı. Bir yanda resesyon korkusu yaşayan ekonomiler, diğer yanda güçlü işgücü piyasası ve FED’in Haziran ayında faiz artırımlarına devam edebileceği beklentisi, piyasa yönü karışık seyretti.

Bitcoin’de kısa vadeli oynaklık

Verilerin ardından Bitcoin’de kısa süreli bir dalgalanma yaşansa da bu dalgalanma kısa sürdü ve volatilite yeniden azaldı. Öte yandan, yabancı borsalarda nispeten olumlu bir hava var. Özellikle ABD borç tavanı krizinin çözülmesinin ve hem özel hem de tarım dışı istihdam verilerinin güçlü olmasının ardından, başta ABD olmak üzere borsalar kısa vadeli bir ralli yaşıyor. Ancak Bitcoin’in ABD teknoloji borsası Nasdaq ile olan korelasyonu tarihi diplere indi ve bu yüzden son dönemde bu yükselişten pay alamıyor. Son dönemde altınla daha güçlü bir korelasyona sahip olan Bitcoin’in de altın fiyatındaki istikrarsızlıktan pay aldığı verilerde görülüyor.

Altcoin piyasasına baktığımızda majör kripto para birimlerinden biri olan Ripple’ın son dönemdeki hareketi göze çarpıyor. Bitcoin nispeten yatay fiyatlanırken 3 haftalık yükseliş serisi kaydeden Ripple, geçtiğimiz hafta kritik bölge olan 0,5 doları aşarak %11 civarında prim yaptı. Şu anda 0,53 dolar bölgesinde alıcı bulan Ripple da güçlü bir direnç bölgesine ulaştı. SEC ile açtığı davalarda son dönemde olumlu bir beklenti içinde olan şirket, yaz aylarında gelebilecek daha olumlu haberlerle eski günlerdeki gibi yeniden 1 dolar seviyelerine geçebilir. Ayrıca geçtiğimiz hafta RAY, MTL, AKRO ve JOE de çift haneli yükselişler yaşayarak geçtiğimiz haftanın en karlı kripto para birimleri olarak öne çıktı.

haymana-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu